onsdag 30 juni 2010

Färgklick


Per Lutken formgav dessa delar ur serien Carnaby för Holmegaard 1968. Det högra paret har stått uppe på femte våningen ett par år medan den gula ljusstaken köptes in för en månad sedan och den vita vasen nu i förra veckan. Osvikligt dekorativa i vilken interiör som helst.

söndag 27 juni 2010

Permafrost i juni





Har på förfrågan just lagt ut några delar ur Vicke Lindstrands "Isad" eller "Iced" på PES så för den som tittar här men inte där så... Visst blir man törstig?

måndag 21 juni 2010

Danska Puslerier




Danska nyförvärv på våniningen; ett par vaser av Jens Quistgaard för Dansk Designs och två delar ur serien "Puslerier" av Hjørdis Olsson & Charlotte Rude för Holmegaard 1970. Tyvärr hittar jag ingenting på Quistgaard-vaserna (märkta IHQ, Dansk Designs LTD, France") för att kunna placera dem i tiden. Puslerierna är som synes fluorescenta i UV-ljus och jag skriver nu att det är uranglas. Det är dock inte skrivet i sten. Det finns motberättelser men mitt antagande följer:
www.1st-glass.1st-things.com/vaselineglass.html

onsdag 9 juni 2010

Makarna Triller i Tobo


Efter ett långt uppehåll följt av rensade inlägg har följt blott ytterligare ett långt uppehåll. Nåväl. En presentation av intentionerna med på femte våningen kommer rimligen inom kort och tills vidare får det bli en bild på det senaste Tobo-tillskottet häruppe, den blå.